Tişört Tasarla Para Kazan

Tişört Tasarla para kazan iş modeli gelir elde ederken eğlenebileceğiniz en iyi iş modellerinden birisidir. Kendi tarzınızı yansıtabileceğiniz özel tasarımları tişörtlere yansıtarak harika işler ortaya koyabilirsiniz. Yaratıcılığın öne çıktığı bu iş modelinde farklı ve ilginç tasarımlar yoğun olarak talep görmektedir. Bir iş yerine ihtiyaç duymadan internet üzerinden işinizi sürdürebilirsiniz. Tişört tasarım iş modelinde büyük sermayelere sahip olmadan da para kazanmanız mümkündür. Photoshop gibi programların yardımı ile sınırsız sayıda harika tasarımlar elde edebilirsiniz. Siparişe dayalı tasarımların yapıldığı geniş bir pazar bulunmaktadır.

Hediyelik baskıların ağırlıkta olduğu bu iş modeli genel olarak özel günlerde yoğun rağbet görmektedir. Tamamen müşterilerin özel isteklerine göre şekillenmekte olan tişört baskı işinde; karikatür, film oyuncuları, animeler ve çeşitli portreler de basılabilmektedir. Sizler de bu tarz iş girişimlerinde bulunarak e ticaret yolu ile iyi gelirler elde edebilirsiniz.

Tasarla Para Kazan

Tasarla para kazan işini iki aşamada inceleyebiliriz. Bir kısmı tasarım ve sanatsal alanı oluşturmaktadır. Bu alanın tamamı sizin yaratıcılık ve becerileriniz üzerinden ilerlemektedir. Diğer ve belki de yaptığınız işlerin değer kazanması için gerekli olan en önemli kısım ise talep eden kitle ile buluşma aşamasıdır. Tişört satın alan çok geniş bir kitle olmasının yanı sıra aynı şekilde bu kitlenin ihtiyaçlarına hitap eden geniş bir pazar da bulunmaktadır. Tişört tasarla para kazan pazarı içerisinde öne çıkabilmek için sizi takip eden iyi bir kitleye sahip olmanız gerekebilmektedir. Ya da mevcut kitlelerin görebileceği sitelerle anlaşma yaparak bu tarz platformlarda satış yapabilirsiniz.

Eğer böyle bir kitleniz yoksa bu şekilde bilinen ve güvenilir bir sitede satış yapmak çok daha avantajlı olacaktır. Bu tarz işlerde tanınmak ve güvenilir olmak tercih edilme konusunda oldukça önemlidir. Bu sebeple başta çevreniz olmak üzere iyi ürünlerle müşterilerinizin aklında güzel bir algı bırakmanız gerekmektedir. Pazarlama yöntemlerinden birincisi ve belki de en etkilisi olan ağızdan ağıza pazarlama yöntemi ile işinizde iyi temeller atabilirsiniz. Dijital pazarlama açısından da iyi bir web sitesi ile küçük başlangıçlar yapabilirsiniz. Ayrıca sosyal medya hesapları açarak ve reklamlar vererek de işletmenizi büyütebilirsiniz. Bu şekilde çok daha geniş bir kitleye ulaşma imkânınız olur.

Tasarla para kazan
Tasarla para kazan

Tasarım aşamasında Photoshop programı gibi birbirinden etkili birçok program bulabilirsiniz. Müşteriler için kaliteli bir baskı hizmeti verebilmek için kullanmış olduğunuz programlar konusunda seçici olmanız gerekmektedir. Ayrıca tasarım işlemlerinizi kolayca yapabilmek için kendinize uygun olan programını seçebilmeniz de önemlidir. Örneğin çizimlerinizi dijital ortamlara aktarmak için çok daha farklı programlara ihtiyaç duyabilirsiniz.

Tişört tasarım programlarından en çok kullanılanları; Adobe Illustrator (Ai), Affinity Photo, Adobe InDesign, Inscape, Kammana ve Gimp gibi programlardır.

Bu tarz programları kullanarak tişört üstüne yapacağınız çizim ve resim baskılarından çok daha kaliteli sonuçlar alabilirsiniz. İçerikler çok daha net bir görünüme sahip olacaktır. Özellikle vektörel bir tarzda baskı yaptığınız durumlarda bu tarz uygulamalar sayesinde profesyonel sonuçlar almanız mümkündür. Programlar ücret konusunda da oldukça uygun aralıklarda seyretmektedir. Dilerseniz ücretsiz olan uygulamaları da tercih edebilirsiniz. Böylece düşük bir sermaye bütçesi ile kaliteli eserler ortaya çıkarabilirsiniz.

Uygulamaların kullanım aşamasında da dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Örneğin kâğıda yapılan bir çizimin aktarılma sürecinde kâğıdın arka kısmının temiz olması gerekmektedir. Aksi taktirde tişört üzerinden istenmeyen çeşitli sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu tarz programları kullanarak bilgisayar üzerine aktarılmış kâğıt çizimler üzerinde çeşitli düzenlemeler yapabilirsiniz.

Dijital çizimde ise işlem çok daha kolay ilerlemektedir. Renklendirmeden ışıklandırmaya varıncaya kadar birçok işlemi program üzerinden çok iyi bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

T Shirt Tasarla Para Kazan

T shirt tasarla para kazan iş modelinde tasarımı gerçekleşmiş olan çizimlerin son aşamalarından birisi baskı işlem kısmıdır. Çizim sırasında tercih edilen ürünlerin kaliteli uygulamalar üzerinde yapılmış olması ürün kalitesini etkileyen durumlardan birisidir. Ancak yapılan çok kaliteli bir çizim iyi bir kumaşın üzerine basılmadığında burada kaliteden bahsetmek mümkün olamaz. Bu sebeple baskının yapılacağı t shirtlerin %100 pamuk olması oldukça önemlidir. Birinci sınıf penyeler üzerine yapıldığında t shirtleriniz üzerinde harika sonuçlar alabilirsiniz.

Kumaş seçimi yaparken yumuşak kalıplı kumaşlar tercih edebilirsiniz. Ayrıca ter emen kumaşlar da ürünlerinizin uzun ömürlü olması için önemlidir. Bu tarz detaylara dikkat ederek müşteri memnuniyeti açısından çok güzel geri dönüşler elde edebilirsiniz. Müşterilerden gelen güzel geri dönüşler sayesinde bilinirliğiniz artacaktır. Bu da aslında ağızdan ağıza pazarlama sürecinde çok verimli müşteri sayılarına ulaşmanızda yardımcı olacaktır.

T shirt sürecinde dikkat etmeniz gereken bir diğer baskı detayı da tasarımların dosya çözünürlükleridir. Yüksek DPI’lı dosyalar kullanarak çok temiz baskılar elde edebilirsiniz. Burada baskı kalitesini değerlendirirken her inç için mevcut olan nokta sayısını değerlendirebilirsiniz. 300 DPI civarında yapılan işlerden çok iyi sonuçlar elde edilebilmektedir.

Tişört Tasarlayarak Para Kazanma

Tişört tasarlayarak para kazanma iş modelinde baskıları tamamlanmış olan işlerden sonuç alabilmek için iyi bir pazarlama stratejisi belirlenmelidir. Bu noktada dijital dünyanın tüm imkanlarından faydalanılabilir. Bunun için öncelikle yapılması gereken web sitesi açmak olacaktır. Ya da başlangıç açısından daha destekleyici bir yol olarak mevcut mağazalarla iletişime geçme yolunu seçebilirsiniz. Burada sistem genel olarak komisyon ile ilerlemektedir. Satışa sunulan ürünlerden satılan ürün adetleri ve komisyon yüzdelikleri üzerinden bir gelir elde edersiniz. Ancak ileriye dönük çok daha büyük kazançlar için kendi web siteniz üzerinde düzenli olarak çalışarak güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Sosyal medya hesabınız üzerinden çeşitli reklamlar ve duyurular yapmak da ileriye dönük olarak ürünlerinizin satışı ve bilinirliği açısından oldukça etkili olacaktır.

Tişört tasarlayarak para kazan
Tişört tasarlayarak para kazan

Tişört Tasarlayıp Satmak

Tişört tasarlayıp satmak için belirli aşamaları takip etmeniz gerekmektedir. Eğer mevcut mağazalarla çalışmayacaksanız kendi e-ticaret sitenizi açmanız gerekmektedir. Kurmuş olduğunuz web sitenin tasarımına da önem vermeniz gerekmektedir. Dijital mecralarda gerekli pazarlamanın yapılmış olması bu tarz e-ticaret işlerinde oldukça önemlidir. Derya deniz olan online giyim alışverişlerinde görünür ve bilinir bir marka olabilmek için dijital pazarlamaya önem verilmelidir. Giyim sektörü incelendiğinde hemen her yaş ve cinsiyette en çok satın alınan ürünlerin t shirtler olduğunu görebilirsiniz. Bu noktada tişört tasarlayıp satma iş modelinin hem avantajlı hem de dezavantajlı bir durum olduğunu söylemek mümkün. Avantajlı kısmı aslında çok büyük bir kitleye hitap etme şansınızın olmasıdır. Ürünlerinize ihtiyaç duyan ve satın almak isteyen hazır bir tüketici kitlesi var.

Dezavantaj ise bu kocaman pazar içerisinde markanızı öne çıkarmak için birçok konuda iyi işler ortaya çıkarmanız gerekmesidir. Yukarıdaki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi; ürünlerin tasarlandığı programlar, baskının yapıldığı malzemenin kalitesi, baskı sırasında dikkat edilmesi gereken detaylar, web sitesinin tasarımı ve kullanım sıklığı, e ticaret sitesi ya da mağazalarla iş birlikleri ve bu süreçte hemen hemen her sosyal medya platformları üzerinden reklamların yapılması oldukça önemli bir kaldıraç görevi görecektir. Tüm bu noktalara ve tasarlamış olduğunuz ürünlerin pazarlama aşamalarına gerekli özeni göstererek çok iyi gelirler elde edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir