Kimsenin Aklına Gelmeyen 10 İş Fikri

Kimsenin Aklına Gelmeyen 10 İş Fikri
Kimsenin Aklına Gelmeyen 10 İş Fikri

Hızla gelişen internet dünyasında bir yandan meslek grupları yok olurken bir yandan da yeni işler türemeye başlamıştır. Özellikle online olarak büyük bir artış gösteren bu iş guruplarından çoğu niş işlerden oluşmaktadır. Dolayısı ile kimsenin aklına gelmeyen 10 iş fikri denildiğinde ilk akla gelenler internet üzerinden yapılan, fiziksel güç gerektirmeyen işler olmaktadır. Bu işerin çoğu ise girişimcilik hareketleri ile hayat bulmaktadır.

Ufak riskler ve yenilikçi fikirlerle sizler de bu yüksek kazançlı işlere sahip olabilirsiniz. Niş pazarlara ve müşteri ihtiyaçlarına odaklandığınızda birçok farklı iş fikri ile karşılaşabilirsiniz. Tamamen freelance olarak yapacağınız bu işlerde belirli bir noktaya ve çalışma saatine uyum sağlamak zorunda kalmazsınız. Ve bir sonraki aşamada aksiyona geçirilmemiş bir iş fikri herhangi bir kazanç sağlamayacağından fikrinizi mantıklı bir çalışma planı ile çevreledikten sonra harekete geçmelisiniz.

Zekice İş Fikirleri

Zekice iş fikirleri üzerine düşünüldüğünde belki de verilebilecek en iyi iş fikirleri pazarlama sektörü içerisinde yer almaktadır. Arama motoru pazarlaması yapabileceğiniz bir iş olan SEM ile, evinizin konforunda harika kazançlar elde etmeniz mümkündür. Bu pazarlama işleminin amacı ise web sitelerinin internet üzerinde çok daha kolay bir şekilde ulaşılabilmesi içindir. Arama motorları üzerindeki görünürlüğün artması sayesinde markalar çeşitli reklamlar alabilir ve bu da sitenin güvenirliğinin artmasında ve tanınmasında yardımcı olur.

Büyük bir pazara sahip olan web programlama işi de yine freelance olarak rahatlıkla yürütebileceğiniz işler arasında yer almaktadır. Web uygulamalarının dizayn ve programlaması ile ilgilenmekte olan bu iş alanında kodlama diline hâkim olan kişiler çalışabilmektedir. Başlıca HTML, CSS, JavaScript gibi programları ve web tasarımı programlarını kullanarak bu alanda iyi işler ortaya koyabilirsiniz. Ayrıca temel SEO bilgisi de web programlama işleminde ihtiyaç duyulacak konulardan birisidir.

Bilinmeyen İş Sektörleri

Bilinmeyen iş sektörleri denildiğinde akla gelen ilk iş fikirleri yerleşmiş meslek gruplarının dışında yer alan freelance iş alanından çıkmaktadır. Bunların başında da sanatsal ve yazılım ağırlıklı işler gelmektedir. Seslendirme işleri bu tarz sanatsal freelance işlerinde belki de hakkında en az fikir sahibi olunan dallardan birisidir. Seslendirme işlemi, videolar ve çeşitli kompozisyon çalışmaları üzerinde yapılabilmektedir.

Az bilinen ancak çok fazla ihtiyaç duyulan işlerden birisi de WordPress’tir. WordPress özetle bir içerik yönetim sistemidir. Bu sistem sayesinde istenilen şekil ve boyutlarda web siteleri tasarlanabilmektedir. Ayrıca tasarlanan bu siteler üzerinden blog yayınları yapmak da mümkündür. İnternet üzerinde bulunmakta olan sitelerin çoğunda WordPress destekli çalışmalar görmek mümkündür. Geniş bir eklenti seçeneği sunmakta olan bu tarz web siteleri sayesinde daha farklı temalar ile özgün işler ortaya koyabilirsiniz. Rahat bir kullanım sunmakta olan WordPress sayesinde iyi kazançlar elde edebilirsiniz.

Bilinmeyen İş Sektörleri

Freelance çalışma modelleri arasında en çok sevilen işlerden birisi de SEO uzmanlığıdır. Yeni nesil işlerden olan SEO uzmanlığı son yıllarda bilinmeye başlamıştır. Ve birçok iş alanında kullanılmaya başlanılmıştır. Dijital pazarlama sektörünün bel kemiğini oluşturan SEO uzmanlığı internet reklamlarının yaygınlaştığı bu dönemlerde özellikle sosyal medya tabanlı işlerde büyük bir ihtiyaçtır. Dijital ortamlarda varlığını sürdürmeye çalışan her işletmenin de azami derecede ihtiyaç duyacağı SEO çalışmaları arama motorları üzerinde olumlu sonuçlar alabileceğiniz bir iş modelidir.

Şirket ya da markalar için oluşturmuş olan web siteleri üzerinde işlevsel bir kullanım için SEO uzmanlarından alınacak desteğe ihtiyaç vardır. Bu sebeple SEO uzmanlığı birçok sektördeki iş sahipleri tarafından talep edilen bir meslek grubudur. Dolayısı ile freelance olarak yönetebileceğiniz bu işler sayesinde çok iyi gelirler elde etmeniz mümkündür.

Bilinmeyen Karlı İşler

Bilinmeyen karlı işler arasında sayılabilecek işlerden birisi de logo tasarım işleridir. Yaygınlaşan web site ve sosyal medya kullanımı ile duyulmaya başlanılan işler arasında yer alsa da nasıl ve kimler tarafından yapıldığı pek de bilinmeyen işlerden olan logo tasarım işi, freelance olarak yönetilen işler arasında yer almaktadır. Günümüzde çok geniş bir pazara sahip olan logo tasarımcılığı hemen her kalitede ve bütçede yapılabilmektedir. Küçük sosyal medya hesapları kullanıcılarından büyük şirket yöneticilerine varıncaya kadar herkes kendine özgün bir logo ile iş hayatında var olmak istemektedir.

Logo, mevcut şirketin müşterilerin aklında nasıl kalacağını belirleyecek olan önemli bir semboldür. Dolayısı ile nasıl bir kalitede olduğu da önemli bir etkendir. Durum bu olduğunda bu iş alanı büyük bir kazanç potansiyeli taşımaktadır. Grafik tasarım yapabilen insanların iyi bir şekilde yürütebileceği logo tasarımcılığı, son zamanlarda ayrı bir meslek grubu olarak anılmaya başlanılmıştır. Niş işler arasında yer alan logo tasarımcılığında isim yapabilmek ve iyi işler alabilmek için özgün tasarımlar ortaya koyabilmek oldukça önemlidir. Daha önceki yıllarda yapılmış olan binlerce logo tasarımı arasından sıyrılabilmek için iyi bir tarama yapabilmek ve eşsiz bir çalışma ortaya koyabilmek önemlidir.

Bilinmeyen Karlı İşler

Köklü ve geniş çalışma alanlarından birisi olan grafik tasarımında ise onlarca farklı çalışma alanı bulmanız mümkündür. Bu tasarımlardan çoğu özel tasarım gerektiren ve iyi kazanlar sağlayabileceğiniz işlerdir. Grafik tasarım alanına giren işler arasında; kart tasarımı, oyun tasarımı, dövme tasarımı, portre çizimi, kitap tasarımı, karakter tasarımı ve katalog tasarımı gibi birçok alt başlık sıralanabilir. Kimsenin aklına gelmeyen 10 iş fikri için çizim alanı bir örnek olabilir.

İlginç Yatırım Fikirleri

Farklı iş fikirlerine yatırım yaparak güzel sonuçlar alabilirsiniz. Bunlar arasında yer ilginç yatırım fikirleri örneklerinden reklam filmleri ve oyun geliştirme işleri öne çıkmaktadır. Reklam, yıllardır yoğun bir şekilde talep gören ve pazarlama alanında büyük bir etkiye sahip materyallerdendir. Ancak internet çağı gelene kadar reklam çekimleri genellikle çok iyi stüdyolarda ve iyi kameralarla çekilmekteydi.

Günümüze geldiğimizde ise durum oldukça farklı bir hal almış durumda. Akıllı telefonlar ve çeşitli materyaller yardımı ile en az profesyonel reklam filmleri kadar iyi işler ortaya çıkarılabilmektedir. Freelance olarak yapabileceğiniz bu yoğun taleplerin olduğu sektörde çok iyi gelirler de elde edebilirsiniz. Saniyeler üzerinden hesaplanan fiyatlar ile reklam yapımcılığı oldukça karlı bir iş yatırımı olacaktır. Ve tabi bu alanda da yaratıcılık ve pazarlama yetenekleri fark yaratan noktalar olacaktır.

Kimsenin aklına gelmeyen 10 iş fikri arasında oyun sektörü de bulunuyor. Oyun geliştirme ise özellikle son yıllarda güçlü bir sektör haline gelen oyun dünyasında çok talep görmektedir. Artık 7’den 70’e her bireyin tutku ile oynadığı oyunlar vardır. Büyük bir kitlesi olan bu sektörde hemen her gün yeni oyunlar ve çeşitli özellikler piyasaya sürülmektedir. Oyuncuların taleplerine göre oyunlar üzerinde güncellemeler ve iyileştirmeler de yapılmaktadır. Bu noktada freelance olarak yönetebileceğiniz oyun geliştirme çalışmaları olumlu dönüşler alacaktır.

Bir diğer kaliteli yatırım ise sosyal medyalar üzerindeki çalışmalardır. Hemen herkesin sahip olduğu bu uygulamalar üzerinde sağlayacağınız sosyal medya yönetimi ile büyük bir pazara hitap etme fırsatı yakalayabilirsiniz. Sürekli olarak gelişmekte ve güncellenmekte olan sosyal medya algoritmaları konusunda çaresiz kalan kitlenin ihtiyaç duyduğu bu alanda iyi işler yapabilirsiniz. Buradaki geniş kitle bünyesinde; işletmelerden kişisel kullanıcılara varıncaya kadar birçok farklı profildeki kullanıcıları ve farklı sosyal medya hesaplarını içermektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir