Paypal Hesabı Nasıl Açılır? Paypal Komisyon Oranları Ne Kadar? – 2021


Warning: Division by zero in /home/workerest/domains/blog.workerest.com/public_html/wp-content/themes/asona/theme/includes/class-images.php on line 184

Warning: Division by zero in /home/workerest/domains/blog.workerest.com/public_html/wp-content/themes/asona/theme/includes/class-images.php on line 184
Paypal hesabı nasıl açılır, komisyon oranları nedir?

PayPal , internet üzerinden sadece e-posta adresi aracılığı ile para transferi sağlar. Kredi kartı kullanarak veya kullanmayarak güvenli alışveriş yapmanızı sağlayan bir ödeme sistemidir.

PayPal nedir?

PayPal, sizi iban gibi karmaşık sayı dizileriyle uğraştırmaz. İstediğiniz kişiye yalnızca e-posta adresi ile kolayca para göndermenizi sağlar. Bunun dışında kredi kartlarınızı PayPal’a ekleyerek internet üzerinden güvenli alışveriş yapabilirsiniz.

PayPal nedir?
PayPal nedir?

PayPal’dan önce SWIFT kaynaklı yüksek komisyonların bulunduğu geleneksel bir bankacılık yöntemi yoğunlukla kullanılmaktaydı. Ancak günümüzde SWIFT yerine daha düşük maliyetli çözüm arayan ve uluslararası para göndermek isteyenler özellikle bu platformu tercih etmektedir.  PayPal klasik bankacılığa nispeten kullanıcılarına daha cazip çözümler sunmaktadır. Üye olma kolaylığı ve geniş hizmet alanı ile dikkat çeken PayPal, sektörünün öncülerindendir.

Türkiye’de PayPal hesabı açmak ücretli mi?

PayPal, Haziran 2016 tarihinden itibaren Türkiye’de faaliyet göstermemektedir.  Bu sebeple Türkiye’de yaşayan müşterileri para alamaz ve gönderemez. Ayrıca banka hesaplarından para çekemez ve banka hesaplarına hesaplarına erişemez. Bireysel PayPal hesabını sadece ikamet ettiğiniz ülkede açabilirsiniz. Kurumsal hesaplar ise yurt dışında kurulan şirketler üzerine açılabilmektedir. Türkiye’de PayPal kullanmak isteyen bir çok kişi yurtdışında şirket kurarak çözüme ulaşmıştır.

İngiltere’de PayPal hesabı açmak bu konuda en yaygın olandır. İngiltere’de şirket açmak; Estonya gibi internet üzerinden ve oldukça kolaydır. Bu konuda danışmanlık veren bir çok Türk ve uluslararası firma bulunmaktadır.

PayPal’da açılabilecek hesap türleri ve üyelik ücretleri

PayPal’da açılabilecek hesap türleri ve üyelik ücretleri
PayPal’da açılabilecek hesap türleri ve üyelik ücretleri nelerdir?

Türkiye’de PayPal kullanmak isteyenlerin önünde 2 farklı seçenek bulunmaktadır. Bunlar bireysel hesap ve ticari hesap (kurumsal hesap) olarak ikiye ayrilmaktadir/ Bireysel hesap ücretsizdir. Fakat kurumsal hesaplarda durum biraz daha farklıdır. Örneğin, Amerika’da kurumsal hesap açmak ve kullanmak ücretsizdir. Fakat PayPal Payment Pro seçeneğinin seçilmesi durumunda aylık 30 USD ücreti bulunmaktadır.

PayPal komisyon oranları ne kadar?

PayPal komisyon oranları, parayı gönderdiğiniz ülke yani yaşadığınız ülkeye göre farklı uygulanmaktadır. PayPal komisyon oranları; transfer başına sabit ücret olarak 0,30 USD ile 4,99 USD veya 1,99 EUR ile 3,99 EUR arasındadır. Buna ek olarak işlem başına %2 ile %5 arasında ek bir komisyon kesintisi uygulamaktadır.

Başka bir para biriminde transfer yapılmak istendiğinde gönderilen paranın % 2,5’i ile % 4’ü arasında kur çevirme ücreti alınmaktadır. Bu ücret mevcut piyasa şartlarının altında bulunmaktadır.

PayPal komisyon oranları ticari hesaplar için de ikiye ayrılmaktadır. Ülke dışı para transferlerinde kur çevirme ücreti olarak %3, işlem ücreti olarak da %1.5 ve sabit fiyat uygulaması bulunmaktadır.  İngiltere’de de ücret ödemeden Ticari hesap oluşturabilirsiniz. Ama PayPal Payment Pro seçtiğiniz takdirde aylık 20 GBP ücreti bulunmaktadır. Ülke dışı transferlerde temek döviz kuru üzerine 2 GBP sabit ücret ve %2.5 kar marjı eklenmektedir.

PayPal güvenli midir?

Ödeme doğrulanmasından dolandırıcılığa karşı korumaya kadar tüm işlemleri PayPal gerçekleştirmektedir. Ayrıca alıcı ve satıcının güvenliği gerekçesi ile ödeme reddedilebilir. Şüpheli işlemlerin çokluğu durumunda hesabınız bloke edilebilir veya Paypal tarafından doğrulama amaçlı ek belgeler istenebilir.

PayPal güvenli midir?
PayPal güvenli midir?

Türkiye’de PayPal hesabı nasıl açılır?

Türkiye’den PayPal hesabı açmak oldukça kolaydır. Açacağınız hesabın türüne karar verdikten sonra uygulayacağınız adımlar:

  1. www.paypal.com adresine giriş yapın.
  2. “Kaydol” diyerek devam edin.
  3. Bireysel hesap açmak için ilgili kutucuğu işaretleyin ve “İleri” butonuna basın.
  4. Kod yazan bölümde yaşadığınız ülkenin kodunu seçin. Ardından “Telefon Numarası” yazan yere kişisel cep telefonu numaranızı yazın, tekrar ilerleyin.
  5. Cep telefonunuza gelecek 6 haneli onay kodunu gireceğiniz “Telefonunu doğrula” sayfası açıldığında eğer kodunuz gelmedi ise “Tekrar kod gönder” butonuna tıklayarak yeni bir kod talep edin.
  6. Telefon numaranızı onayladıktan sonra profil bilgilerinizi gireceğiniz “Profilinizi oluşturun” sayfası açılacak. Açılan sayfada e-posta adresinizi, adınızı, soyadınızı ve şifrenizi girerek devam edin.
  7. Posta kodu bölümüne yaşadığınız yerin posta kodunu girin. Adres bölümüne adresinizi gridikten sonra Date of Birth bölümüne doğum tarihinizi girin ve son olarak da uyruğunuzu seçin.
  8. Sayfada iki adet kutucuk bulunmaktadır. İlk kutucuğa onay vermeniz durumunda PayPal tekliflerinden haberdar olursunuz. İkinci kutucuğa onaylamaniz durumunda ise User Agreement ve Privacy Statement (Kullanıcı Sözleşmesi ve Gizlilik Hükümleri) şartlarını kabul etmiş olursunuz.
  9. Son olarak “Kabul et ve hesabı oluştur” butonunu tıklayarak PayPal hesap açma işlemini tamamlayın.

Üyelik işlemi tamamlandıktan sonra PayPal ile alışveriş yap seçeneği sizi alışverişe, Para gönder seçeneği ise sizi para transferine yönlendirecektir. İşlemlerinizi yönergeleri takip ederek gerçekleştirebilirsiniz.

Söz konusu bilgilerin yurt dışında yaşayan Türkler için olduğunu unutmamak gerekir. Çünkü bahsettiğimiz gibi Türkiye’de yaşayanlar için bireysel kaydolma seçeneği bulunmamaktadır.

Paypal ne zaman açılacak?

Bildiğiniz gibi PayPal BDDK tarafından verilerini Türkiye’de tutmadığı gerekçesiyle yasaklandı. Bundan dolayı uzun süredir Türkiye’deki müşterilerine hizmet veremiyor. Bu konuda çeşitli spekülatif haberler çıkmış olsa da henüz PayPal ne zaman açılacak sorusuna cevap verebilmek için elimizde yeterli veri bulunmuyor.

PayPal yurt dışında yaşıyorsanız oldukça kullanışlı bir yöntemdir. Fakat Türkiye’de bulunan yakınlarınıza para göndermek ya da para almak isterseniz alternatif bir yöntem bulmalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir