Türk Freelancer Siteleri

İnternet çağının gelişmesi ile birlikte online olarak yapılması gereken iş yükü artış göstermiştir. Bu ihtiyaçların sonucunda birçok yeni ihtiyaçlar ve işler ortaya çıkmaya başlamıştır. İnternet üzerinden pratik bir şekilde yapılabilen bu işler genel olarak freelance işler olarak tanımlanmaktadır. Türk freelancer siteleri ile freelance işler herhangi bir destinasyona bağlı kalmadan, belirli bir çalışma saati olmayan bir iş modellerine verilen isimdir. Dolayısı ile Türkiye’de yaşamaya devam ederken farklı ülkelerden iş alabilirsiniz. Global şekilde çalışabilmeleri sayesinde freelancer çalışma modelini benimseyen kişiler çok iyi gelirler elde edilebilirler. Bu serbest iş modelinin birçok avantajı bulunmaktadır.

Örneğin iş yoğunluğunu siz belirleyebilirsiniz. Zaman kısıdı olmadan çalışacağınız için tatil planlarınızı çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Müşteri profilini kendiniz belirleyebilirsiniz.

Son yıllarda Türkiye’de de büyük bir sektör haline gelen Freelance çalışma modelini uygulayan kişilere freelancer denilmektedir. Freelancerların işlerini pazarlayabilmeleri için çeşitli siteler ile birlikte çalışmaları gerekmektedir. Türkiye’de freelance siteleri arasında proje odaklı ve müşteri ile freelancerı ortak platformda bulundurma amaçlı çalışan siteler bulunmaktadır. Bu siteler sayesinde rahatlıkla müşteri kitlenize ulaşabilirsiniz. Her sitenin belirlemiş olduğu kurallar farklılık gösterebilir. Dolayısı ile size hitap eden birkaç site ile çalışmak mantıklı bir yol olabilir.

Türk freelancer siteleri arasından Müşterileri ve freelancerları ortak noktada buluşturmayı amaçlayan platformlardan olan Workerest sitesi, freelancerlar için oldukça kaliteli bir hizmet sunmaktadır. Grafik tasarımdan seslendirmeye, animasyondan yazarlığa varıncaya kadar birçok farklı freelance işe bu platform üzerinden erişebilirsiniz. Kendi kategorinizde freelance işler alabilmek için Workerest sitesine kaydolabilirsiniz.

En İyi Türk Freelancer Siteleri

En iyi Türk Freelancer siteleri denildiğinde akla gelen sitelerden birisi de ‘Hızlı Bul’ freelancer internet sitesidir. Çok sevilmesi ve tercih edilmesinin başlıca sebeplerinden birisi %10 oranındaki sabitlenmiş komisyon miktarıdır. Sabit bir oran üzerinden iş ücretlerinin belirlenmesi freelancerların siteye olan güvenini arttırmıştır. Bu tarz sitelerin güven inşasında en belirleyici faktörlerden birisi de ödemelerin zamanında yapılıp yapılmadığıdır. Hızlı bul freelance sitesi sayesinde zamanında ödemelerinizi alabilirsiniz.

Genel olarak freelance sitelerinde belirli miktarın üzerinde kazanmadığınız müddetçe hesabınızdaki parayı çekemeyebilirsiniz. Ancak ‘Hızlı Bul’ sitesi sayesinde limitsiz bir şekilde her hafta ödemenizi alabilirsiniz. Ayrıca sitenin ücretiz destek numarasını da kullanabilirsiniz. Böylece müşteri sipariş vermeden önce ihtiyaç duyduğu soruları güvenli bir şekilde freelancere yöneltebilmektedir. Site numarası sayesinde freelancer ve müşteri arasında telefon numaralarının saklı tutulduğu bir görüşme yapılması mümkündür. Ücretsiz sunulmakta olan bu hizmet sayesinde aldığınız işleri pürüzsüz bir şekilde tamamlama fırsatı bulabilirsiniz.

Meşhur freelance sitelerinden birisi de ‘Bionluk’ freelance sitesidir. Açıldığı günden bu yana iyi bir şekilde gelişim göstermiş olan freelancer sitesi oldukça kullanışlı bir sitedir. Siteye çok küçük bir miktarda ücret ödeyerek kaydolabilirsiniz. Ücret yalnızca hesap açtırmak için geçerlidir. Sonrasında siteye herhangi bir ödeme yapma zorunluluğunuz yoktur. Sitenin yeni açanlara özel olarak sunduğu bir hediyesi de vardır. Bir aylık müşteri destek hattını kullanarak müşterilerinizin çok daha hızlı artmasını sağlayabilirsiniz. Ödemeleri düzenli bir şekilde gerçekleştirmekte olan Bionluk freelancer sitesi farklı ödeme seçenekleri de sunmaktadır. Bitcoin olarak da ödemelerinizi alabilirsiniz. İşlerin rahat bir şekilde takip edilebilmesi için kullanıcılarına sunmuş olduğu bir mobil uygulaması vardır. IOS ve Androidler için uyumlu olan bu uygulama sayesinde rahatça telefonunuzdan iş takiplerinizi yürütebilirsiniz.

En İyi Freelance Siteleri Türkiye

En iyi freelance siteleri Türkiye genelinde freelancerlar ve müşterileri için kaliteli bir hizmet sunmakmatadır. Freelance online iş platformları arasında 2011 yılından bu yana hizmet vermekte olan backlink.com.tr de genel olarak tercih edilen siteler arasında yer almaktadır. 2011 yılından bu yana hizmet vermekte olan site tecrübeli sitelerdendir. Yıllar içerinde gelişerek eksikliklerini kapatmış olan site %20 civarında komisyon ile ödeme yapmaktadır. Ücretsiz olarak hesap açabilir ve çalışmalarınızı sürdürebilirsiniz.

Yaygın freelancer sitelerinden biri olan Armut.com kullanıcıları tarafından önerilen siteler arasında yer almaktadır. Genel olarak müşterilere hitap etmekte olan bu sitede komisyon oranı 0,25 ile %25 arasında değişim göstermektedir. Zengin kategori seçeneği sunmakta olan sitede ödemeler konusunda pek sorun yaşamazsınız.

En İyi Freelancer Siteleri Türkiye

Farklı freelancer siteleri üzerinde yer almak insanlar arasında tanınırlığınızı arttıracaktır. Geniş bir kitleye ulaşarak gelirinizi arttırabilirsiniz. Bu siteleri maddeler halinde sıralayabiliriz:

  • Proje Kurdu Platformu
  • Uzman Kirala Platformu
  • Sanal İşçi Platformu
  • Eksperin Platformu
  • Letgo Platformu
  • Sahibinden Sitesi
  • Sanal İşçi

Türkiye Freelance Siteleri

Türkiye Freelance siteleri arasından bilinen sitelerden birisi de ‘işimdüştü.com’ dur. Site içerisinde geniş bir kategori seçeneği bulunmaktadır. Bu kategoriler arasında; tadilat, dekorasyon, kişisel bakım, sağlık, temizlik, tamirat, özel ders, halı yıkama, doğum günü organizasyonu ve drone çekimi gibi birbirinden farklı hizmetler yer almaktadır. Tüm bunların yanı sıra site düzeni genel olarak; usta, uzman ve freelancer şeklinde bir kategori ayrımı da yapılmaktadır.

Türkiyede Freelance Siteleri
Türkiyede Freelance Siteleri

Proje mantığı ile çalışmakta olan ‘Uzun kirala’ sitesi üzerinden freelance işler yapılmaktadır. Sitede sistem mevcut projenizi yüklemeniz sonrasında işlemektedir. Müşterilerin yaptığınız işleri beğenmeleri sonucunda teklif alırsınız ve böylece mevcut projelerinizin haricinde işler de alabilirsiniz. Ücretlerin ödenmesin de herhangi bir mağduriyet yaşamazsınız. 70 binin üzerinde çalışanın bulunduğu site oldukça güvenilirdir. Geniş iş çeşitliliği ile 200’den fazla kategoride hizmet vermektedir.

Türkiyede Freelance Siteleri

İşlerinde uzman freelancerlar ile müşterileri aynı noktada buluşturmakta olan ‘Hızlı Uzman’ sitesi toplamda 8 farklı alanda hizmet vermektedir. Bu kategoriler; yazılımdan internet reklamcılığına, yazı çevirmenliğinden hesap satışlarına varıncaya kadar birçok alandan oluşmaktadır. Freelancer hesabınızı aldıktan sonrasında hesabınız sitede mağaza olarak isimlendirilen alanda yayınlanmaktadır. Dilerseniz ekstra ürün dahi ekleyebilirsiniz. Mağaza hizmeti tamamen ücretsiz olarak verilmektedir.

Yeni başlayan freelancer işlerde yaklaşık olarak %20 civarında komisyon ödemektedir. Ancak site avantajları arasında belirli iş limitini aştığınızda Pro Mağaza özelliğini kullanabilirsiniz. Böylece %20 yerine %10 kadar komisyon ödemeniz yeterli olacaktır. Ödeme noktasında da son derece güvenilir olan site Iyzico hesabı üzerinden bir sistem kurmuştur. Şeffaf olarak yapılmakta olan ödemeleri her Çarşamba otomatik olarak yapılmaktadır. Site aynı zamanda sabah 8 gece 12 saatleri arasında WhatsApp destekli bir bilgilendirme de sağlamaktadır.

Türkiyede Freelance Siteleri

Proje sistemi ile ilerlemekte olan ‘Proje Kurdu’ sayesinde çeşitli kategorilerde işler almanız mümkündür. Freelancer ve proje yöneten kişilerin sıklıkla kullanmakta olduğu bu site sayesinde çeviri, fotoğrafçılık ve yazılım gibi birçok farklı kategoride işler yapılmaktadır. Projede ise sistem talepler üzerinden ilerlemektedir. Teklif usulü ile işler alırsınız. Ve sonrasında aldığınız projeleri gerçekleştirdikten sonra puanlamanız doğrultusunda proje alma potansiyeliniz artar. 9 binin üzerinde proje bulunan sitede 17 bin civarında freelancer hizmet vermektedir. Proje alma olasılığınızın yüksek olduğu bu güvenilir site üzerinden iş alabilirsiniz.

Webly dijital pazarlama platformu yakın tarihlerde kurulmasına rağmen; iş yönetim, pazarlama, müzik, ses, çeviri, video animasyon, yazılım ve teknoloji gibi birçok alanda freelance çalışma alanı sunmaktadır. Pazarlama alanında çalışmak için ideal bir platform olan Webly, ödemeler konusunda da tutarlı bir sitedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir