Freelance işler artık hayatımızın bir parçasıdır. Son yıllarda iyice artış gösteren bu iş kolunun önümüzdeki yıllara daha fazla damga vuracağını tahmin etmek hiç de zor değil.
Freelance çalışmak uzun yıllardır benimsenmiş bir çalışma yöntemidir. Lokasyon bağımsız bir dijital göçebe olarak hem gezip hem çalışmak bir çok kişinin hayalini süslemekte. Ülkemizde ve dünyada yaşanan koronavirüs sürecinden dolayı da artık daha fazla rağbet görmektedir. Freelance çalışmanın birçok avantajı olduğu gibi soru işaretlerini de içinde barındırır. Örneğin bir firma sizden fatura istediğinde bunu nasıl çözümleyebilirsiniz gelin biraz buna değinelim.
Freelance İşe Fatura Nasıl Kesilir
Tabii ki her işte olduğu gibi freelance işlerin de bir prosedörü vardır. Birçok iş yaptığınız kişi veya kurum sizden bir fatura talep edecektir. Ancak bunun için bir yüksek maliyetlere katlanmanıza gerek yok. Sonuç olarak sizler de freelance iş yaptığınızda amaçlarınızdan bir tanesi şüphesiz ki daha az maliyetle kendi işinizin patronu olmak.
Ancak halihazırda kurumsal iş ve uğraşlardan bunalmış bir beyaz yakalı olarak tekrar o prosedürlere katlanıp kağıt işleri arasında boğulmanız gerekmiyor. Workerest Virtual fatura kesebilmenizi sağlayan bir sanal şirket ve freelance platformudur. Kolayca sanal şirketinizi oluşturabilir %4.5 gibi düşük komisyon oranlarıyla müşterilerinize fatura kesebilirsiniz. Peki ama sanal şirket nedir gelin biraz buna değinelim.
Sanal Şirket Nedir?
Sanal şirket, müşterilerinize faturalandırma yapabileceğiniz sizin adınıza kurumsal işlemleri halleden aracı kurumlardır. Birçok avantajı beraberinde getirmektedir. Öncelikle bir şirket aracılığıyla fatura kestiğiniz için iş yapacağınız kişiler için daha kurumsal bir algı bırakacaksınız. Sanal şirket sağlayıcınız yasal işlemler, muhasebe, sözleşme ve kontrat işlemlerini sizin için yerine getirir böylece geleneksel yöntemlere göre çok daha ucuza işlemlerinizi halletmiş olursunuz.
Workerest Virtual üzerinde sanal şirketinizi kurup faturalarınızı oluşturabilir, %4.5 gibi düşük komisyon oranları ile sanal şirket avantajlarından faydalanabilirsiniz. Üstelik herhangi bir kurulum ücreti veya gizli komisyonla karşılaşmazsınız. PayPal, Bitcoin, Ethereum, banka havalesi gibi çeşitli ödeme yöntemlerini kullanabilirsiniz.Sizler de sanal şirketlerle zamandan tasarruf edebilir, müşterilerinizin gözünde kurumsal bir görünüm elde edebilirsiniz.