Kanban Tekniği Hakkında Bilinmesi Gerekenler!


Warning: Division by zero in /home/workerest/domains/blog.workerest.com/public_html/wp-content/themes/asona/theme/includes/class-images.php on line 184

Warning: Division by zero in /home/workerest/domains/blog.workerest.com/public_html/wp-content/themes/asona/theme/includes/class-images.php on line 184
Kanban Tekniği

İş hayatının her geçen gün daha da zorlaştığını söylemeliyiz. Herhangi bir projeyi hem en kısa sürede hem de eksiksiz olarak tamamlamak zorundayız. Ürün veya hizmet gelişiminde en doğru teknikler ile gelişim sürecini yönetmeliyiz. Bu noktada, Kanban tekniği de öne çıkıyor diyebiliriz.

Kanban Nedir?

Kanban; agile proje yönetim tekniklerinden birisidir. Bir süreç içerisinde faaliyette bulunur iken süreci yönetmek adına kullanılan görsel sisteme Kanban adı verilir. Hem iş akışının hem de iş akışından geçen fiili görselleştirir.

Herkesin bildiği üzere bir iş sürecinde çok sayıda sorun ortaya çıkar. Bu noktada, süreçteki muhtemel sıkıntıları belirlemek ve düzeltmek adına Kanban tekniğine ihtiyaç duyulur. Bu sayede, yapılacak işin hem hızlı hem de verimli olması sağlanır. Sonuç olarak, Kanban nedir diye merak edenlere iş akışını optimize etmenize ve ekibin tam performans ile çalışmasına yardımcı olmak adına faaliyet geçirilmiş bir yöntem cevabını verebiliriz.

Kanban Yönteminin İlkeleri Nelerdir?

Kanban yöntemini tercih ettiğiniz takdirde ekibinizin yapısında herhangi bir değişiklik yapmanız mümkün değildir. Ancak, yapılan işi çok daha verimli yapmak ve kısa sürede bitirmek adına bu yöntem kullanılabilir. Fakat, Kanban sistemi uygulanmadan evvel ona ait birtakım ilkeler bilinmelidir.

  • Kanban; herhangi bir kurulum gerektirmeyen yöntemdir. Bir başka deyişle, iş sürecinize istediğiniz anda uygulayabilirsiniz. Ayrıca, mevcut iş yapınızı değiştirmeniz gibi bir durum söz konusu değildir.
  • Kanban tekniği ile değişim yaratmak mümkündür. Ancak, Kanban ile kapsamlı değişiklikler yapılmaz. Bu yüzden, ekibi rahatsız eden, huzurunu bozan, performansa olumsuz etki eden, iş akışını zedeleyen türden değişikliklerden kaçınılır. Sürekli, artan ve evrimsel değişiklikler mevcuttur. Bu sayede, ekip üyeleri, değişikliğe karşı minimum tepki gösterirler.
  • Organizasyonda herhangi bir değişiklik yapılmaz. Mevcut süreçler, roller ve sorumluluklar korunur. Bir başka deyişle, Kanban sistemi yapısında mevcut sürece ve ekibe karşı saygı yer alır.
  • Kanban; tıpkı Scrum Master gibi liderliği ön plana çıkaran bir yöntemdir. Her seviyede liderlik desteklenir. Ekipteki hiyerarşinin önüne geçilir. Ekibe yeni katılan üyenin fikri parlak bir fikirse diğer üyeler tarafından bu fikrin benimsenmesi amaçlanır. Buna ek olarak, çalışanların performanslarını arttırmak adına onların her zaman desteklenmesi gerekir.

Kanban Nasıl Uygulanır?

Kanban; her şeyden önce benimsenmesi gereken bir felsefedir. Ardından, iş süreçlerine ivedilikle uygulanabilir.

  • Kanban tekniğinin uygulanması sırasında ilk olarak mevcut iş akışını eksiksiz olarak anlamak gerekir. Kanban board kullanılarak bir talebin nasıl bir ürüne dönüştürüldüğü aşama aşama belirlenir. Kartları ve sütunları olan bir Kanban board üzerinde her sütun; iş akışındaki bir adımı tespit etmektedir.
  • Kanban uygulanırken odaklanmak şarttır. Bu noktada, odaklanmayı olumsuz etkileyecek türden uygulamalara son verilmelidir. Bir başka deyişle, devam eden uygulamalar sonlandırılmalıdır.
  • İş akışının yönetimi; bir diğer önemli süreci ifade eder. Akış verimliliği gözlemlenmelidir. Sorunlu alanlar en kısa sürede tespit edilmelidir. Kanban; temel olarak daha iyi bir iş sürecinin planlanması adına uygulamaya konulur. Bir başka deyişle, teslim süreleri iyileştirilir. Ayrıca, gecikmelerin önüne geçilir.
  • Kanban tekniğinin etik taraflarına ayrı bir parantez açmalıyız. Bu noktada, iş süreci; ekipteki herkes için açık olmalıdır. Sürecin eksiksiz olarak yayınlanması ve onaylanması şarttır. Kendisine düşen sorumlulukların farkında olan kişilerin iş için daha motive olacaklarını söylemeliyiz.
  • Kanban tekniği ilkeleri arasında geri bildirim de önemli bir yer tutar. İstenilen değişikliklerin yapılması noktasında ekip üyelerine geri bildirim yapılmalıdır. Bunun için de belirli zamanlarda toplantılar organize edilmelidir.
  • İşbirliği de bu teknik adına önemli bir kavramdır. Sürekli olarak değerlendirme, analiz ve iyileştirme gerekir. Süreç hakkında ortak bir fikre sahip olan ekip üyeleri; herhangi bir sorun çıktığı anda da duruma daha iyi bir şekilde müdahale ederler. Olumsuz durumlar söz konusu olduğunda ekip arasında fikir ayrılıkları yaşanmaz.

Kanban mı Scrum mı Daha Faydalıdır?

Scrum ve Kanban benzer özelliklere sahiptir. Her ikisi de iş sürecini iyileştirmek adına hızlı ve verimli yaklaşımlar sunarlar. Proje yönetimi konusunda hangisini tercih edeceğiniz tamamen yapacağınız analize göre farklılık gösterir.

Daha iyi bir değerlendirme yapabilmek için Scrum hakkındaki detaylı yazımızıza buradan ulaşabilirsiniz. Eğer profesyonel bir kanban ve scrum sertifikasına sahip olmak isterseniz bu adresten detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir