Instagram’da Butik Açmak! İnstagram Üzerinden Nasıl Satış Yapılır? Instagram Satışlarında Vergi Var Mı?


Warning: Division by zero in /home/workerest/domains/blog.workerest.com/public_html/wp-content/themes/asona/theme/includes/class-images.php on line 184

Warning: Division by zero in /home/workerest/domains/blog.workerest.com/public_html/wp-content/themes/asona/theme/includes/class-images.php on line 184
Instagram'da satış yapma yöntemleri, butikler kazançlarının vergisini ödemeli mi?

Instagram; günümüzün en popüler sosyal medya uygulaması! İnsanların hayatlarını paylaşmalarına imkan veren bu uygulamaya fotoğraf ve video yüklemek mümkündür. Ayrıca, Facebook için geçerli olduğu gibi Instagram’da da arkadaşlarınızı bulabilirsiniz.

Instagram'da Butik Açmak!
Instagram’da butik açmak!

Instagram; kendisini her geçen gün geliştiren bir uygulamadır. Bu noktada, 2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde yalnızca fotoğraf ve video paylaşma amaçlı olarak kullanılmamaktadır. Instagram sayesinde ciddi gelirler elde etmek mümkündür. Bu noktada, para kazanmak isteyenlerin aklında Instagram satış nasıl yapılır sorusu bulunur.

Instagram’da Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

Instagram’da bulunan mağaza ve butiklerin sayısı her geçen gün artıyor. Evine katkıda bulunmak isteyen kadınların yemekler yaparak Instagram üzerinden bu yemekleri başkalarına sattığını söyleyebiliriz. Siz de satabileceğiniz ürünlere sahipseniz satış yapmaya başlayabilirsiniz. Instagram üzerinden satış yapmak isteyenler için aşağıdaki tavsiyeler son derece önemli!

Instagram üzerinden satış yapmak
Instagram üzerinden satış yapmak.
  • Her şeyden önce, ne satacağınıza karar vermelisiniz. Bir ürünün satın alınması için tüketicilerin ilgisini çekmesi şarttır. Bu bağlamda, Instagram’da satılan ürünleri incelemelisiniz. Hangi ürünlerin rağbet gördüğünü belirlemelisiniz. Buna ek olarak, yeni ve farklı ürünlerin her zaman daha çok dikkat çektiğini ifade etmeliyiz. Bilhassa güzellik ve moda ürünlerinin tercih edildiğinden bahsetmek gerekir. Bu kategoriye dair yeni ürünler sunduğunuz takdirde siz de satış yapma şansına erişeceksiniz.
  • Instagram satış yapmak zannedildiği kadar kolay değil! Bu noktada, satış konusunda başarılı olan mağazaları incelemelisiniz. Sattıkları ürünleri, nasıl satış yaptıklarını, stratejilerini dikkatli bir şekilde incelemeniz doğru olacaktır. Ancak, bu tür mağazaların satış tekniklerini birebir olarak kopyalamamalısınız. Size ve ürününüze özgü satış stratejileri geliştirmelisiniz.
  • Instagram üzerinden satış yapmak için mağaza veya butik açmalısınız. Bu noktada, sizi temsil eden, özgün ve akıllarda kalacak bir kullanıcı adı belirlemelisiniz. Orta uzunlukta ve anlaşılması kolay bir kullanıcı adı tercih etmelisiniz. Ayrıca, kullanıcı adınızda numara olmaması doğru bir karar olacaktır. Bu detaylara dikkat ettiğiniz takdirde potansiyel müşterileriniz hem size hem de ürünlerinize en kısa sürede ulaşır.
  • Instagram satış nasıl yapılır diye merak edenlerin bilmesi gereken bir detay daha var! Profesyonel bir satış sistemi kullandığınız takdirde başarılı olursunuz. Bu sektörde çok sayıda satış sisteminin olduğunu ifade etmeliyiz. Herhangi birisini tercih ettiğiniz takdirde satış sayfası, ödeme sistemi ve indirimli kargo fiyatları gibi konularda çeşitli avantajlar elde edersiniz.
  • Satış sürecinin daha etkin bir şekilde ilerlemesi adına logonuzu profil fotoğrafı olarak kullanmalısınız. Sizi tanıtan ve akılda kalan bir logo ile satışlarınız başarıya ulaşır. Buna ek olarak, logonun sizi profesyonel göstereceğini de ifade etmeliyiz.
  • Instagram’da açmayı düşündüğünüz mağazanıza ait açıklama yazısı yazmanız gerekir. Bu yazının kısa ve ilgi çekici olması şarttır. Ayrıca, yazıda satmış olduğunuz ürünlerle ilgili net bilgiler olmalıdır.

Instagram Satışlarında Vergi Alınır Mı?

Ticari faaliyetlerinin her birisinde geçerli olduğu gibi Instagram üzerinden yapılan satışlarda da kazanç üzerinden vergi alınır. Kurumsal firmaların internet sitesi veya e-ticaret siteleri üzerinden yapılan satışlarda vergi alındığı gibi fatura kesme zorunluluğu da bulunur. Instagram için ise vergili satış sisteminin henüz olmadığını ifade etmeliyiz. Fakat, Instagram satıcısının vergi verme ve fatura kesme zorunluluğu devam eder. Bir başka deyişle, Instagram satışı vergi kapsamına girer ve vergi ödenmesi söz konusudur.

Instagram Satışlarında Vergi Alınır Mı?
Instagram satışlarında vergi alınır mı?

Faturasız satış yapılmasının çok sayıda dezavantajı bulunur. Her şeyden önce, satıcının yasal bir statü kazanmadığını ifade etmeliyiz. Bunun yanı sıra, müşteri güvenilirliği açısından sınıfta kalınacaktır. Ödeme yöntemleri, kargo anlaşması, itibar, sürdürülebilirlik gibi konularda da önemli zaafların yaşanacağını ifade etmeliyiz.

Instagram Satış Sayfası Nasıl Büyütülür?

Instagram üzerinden satış yapmak isteyenlerin aklında bu sektörde nasıl başarılı olacaklarına dair birtakım soru işaretleri bulunur. Bu noktada, Instagram satış sayfası nasıl büyütülür diye merak edenler; aşağıdaki tavsiyeleri uygulamalıdır.

  • Hesabınızı oluşturduktan sonra ürünlerinizi hızlı bir şekilde paylaşmalısınız.
  • Ürünlerinizin en iyi yönlerini ön plana çıkarmalısınız. Bir başka deyişle, tüketiciyi satın alma davranışına yönlendirmelisiniz.
  • Instagram takipçi ve beğeni sayınız fazla olmalı! Bu noktada, doğal yöntemler kullandığınız takdirde sayfanızın büyümesini beklemeniz gerekir. İstediğiniz takdirde takipçi ve beğeni satın alabilirsiniz. Ancak, bot hesap kullandığınız takdirde hesabınızın güvenilirliği tehlike altına girecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir