Malta Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Malta Vatandaşlığı
Malta Vatandaşlığı Nasıl Alınır?
Malta vatandaşlığı nasıl alınır?

Avrupa’nın güneyinde bulunan Malta; Akdeniz’in en renkli ülkelerinden birisi! Beş takımadadan oluşan bir ada devleti oluşu; Malta’yı çekici kılan detaylar arasında bulunuyor. 450 bin kişilik nüfusuyla dikkat çeken Malta; bilhassa farklı ülke vatandaşlarının yaşamak istediği ülkelerin başında geliyor. Bu nedenle malta vatandaşlığı gün geçtikçe değerini artırıyor.

Malta’da Yaşamak İçin Sebepler!

Mimari ve kültür birikiminin yanı sıra yüksek hayat standartları ve halkıyla da Malta; insanların gitmek ve yerleşmek istediği ülkelerin başında geliyor. Bu noktada, Malta vatandaşlığı almak adına geçerli sebepleriniz var!

  • Malta halkı; dışarıdan gelen insanlara karşı son derece cömert, misafirperver ve samimi davranır. Bir başka deyişle, yabancı olsanız da sizi aralarına kabul etmekten kaçınmazlar. Avrupa’nın çoğuna hakim olan ırkçılık düşüncesi genel olarak Malta’da bulunmaz.
  • İngilizce; Malta’nın ikinci resmi dili olmakla beraber ülkenin her yerinde konuşuluyor. Bu yüzden, iyi derecede İngilizce bilenlerin iletişim konusunda sıkıntı yaşamayacağı ülkelerin başında Malta geliyor. Buna ek olarak, ülkenin neredeyse her yerinde ucuz dil okulları bulunuyor.
  • Güzel havası ve ada iklimi de Malta’yı yaşanır kılan detaylar arasında bulunuyor.
  • Malta; küçük bir ülke olmasına rağmen gezilip görülecek yerler bakımından son derece zengin! Gizemli yeraltı kalıntıları, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan mekanlar derken Malta; dışarıdan gelenlere harika gezi seçenekleri vaat ediyor.
  • Ülkedeki oteller ve evlerin mimarisine gören herkes hayran kalıyor. Muhteşem konumlara ve manzaralara sahip Malta ev ve otellerinde konaklamak; cennetten farksız manzaraları birebir yaşamak anlamına geliyor.
  • Malta; sosyal açıdan da çok şey vaat ediyor! Ülkenin yüzölçümü bakımından son derece küçük oluşu; alışveriş merkezlerinin, sinema salonlarının, sahillerin birbirine yakın olması anlamına geliyor. Ülkede ulaşım problemi yok denecek kadar az!
  • Malta; yılın 12 ayında da tatil seçenekleri vaat etmesinden dolayı değerli bir ülke! İnsanların her türlü hobisini geliştirebilecekleri bir ülke olarak dikkat çekiyor. Canlı gece hayatı ve güzel plajları gibi farklı avantajları da var!
Malta’da Yaşamak İçin Sebepler!
Malta’da yaşamak için sebepler!

Sonuç olarak, insanların Malta vatandaşlığı almasını gerektirecek türden etmenlerin sayısı bir hayli fazla! Bu noktada, birçok kişinin aklında Malta vatandaşlık şartları nelerdir sorusu bulunuyor.

Malta Vatandaşlık Şartları Nelerdir?

Malta vatandaşlığı için bireylerin belirli şartların birini veya birkaçını aynı anda sağlaması gerekiyor.

  • Anne veya babasından birisi Malta vatandaşı olanlar; bu noktada, Malta sınırları içerisinde doğup doğmamaları; vatandaşlık alıp almamalarını etkilemez.
  • Malta sınırları içerisinde geçerli bir oturma izni ile ülkede altı yılını geçimiş olanlar
  • Malta vatandaşı ile evlenenler
  • Yatırım yoluyla Malta vatandaşlığı programına başvuranlar ve gerekli koşulları sağlayanlar

Malta vatandaşı olabilirler.

Malta vatandaşlığı konusunda çok sayıda alternatif olsa da aralarındaki en hızlı çözümün yatırım yolu yöntemi olduğunu ifade edebiliriz. Bir başka deyişle, ülkede gayrimenkul sahibi olanlar en kısa sürede vatandaş olabilirler. Ayrıca, bu yöntem ile Malta vatandaşlığı sağlandığı takdirde bireylerin Malta’da yaşamak gibi bir zorunlulukları da bulunmaz.

Malta Vatandaşlığı Programı Nedir?

Malta vatandaşlığı almak adına yatırım yöntemini tercih edenlerin Malta Hükümeti’ne 650 bin Euro tutarında bir katkı bedeli ödemesi gerekir. Bu program sayesinde daha önce de söylediğimiz gibi Malta vatandaşlığı süreci kısalmaktadır. Ayrıca, katkı bedelini ödeyenlerin Malta’da yaşama gibi bir zorunlulukları da bulunmuyor.

Malta Vatandaşlığı Programı Nedir?
Malta vatandaşlığı programı nedir?

Malta vatandaşlığı programı başvurusunun ortalama 12 ayda tamamlandığını ifade etmek gerekir. Başvuru sahibi; 12 aylık süreçte en çok iki haftasını ülkede geçirmek zorunda kalıyor. Malta vatandaşlık şartları arasında bir diğer öne çıkan kriter ise bireylerin Malta’da bir ikametlerinin olmasıdır. Bu noktada, başvuru sahibiyle beş yıl süreli kira kontratı yapılır. Ayrıca, kira tutarının yıllık en az 16 bin Euro olması talep edilir. Malta vatandaşlık programı şartları arasında sağlık sigortası da yer alıyor. Buna ek olarak, son aşamada ise 150 bin Euro bedelli ve beş yıl vadeli Malta devlet tahvili yatırımı yerine getirilmesi gereken aşamalar arasında bulunuyor.

Tüm bunlara ek olarak, bireyler yine yatırım yöntemiyle Malta’da oturma izni almak adına da başvuru yapabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir